Vladimiro Bogatyriovo akvarelių paroda

Vladimiro Bogatyriovo akvarelių paroda

Lapkričio 5 d. 18 val. Kauno rajono muziejuje, Raudondvario pilyje, atidaroma Vladimiro Bogatyriovo akvarelių paroda.

Dailininkas Vladimiras Bogatyriovas gimė 1945 m. lapkričio 7 d. Rusijos tolimuosiuose rytuose. 1970–1976 m. sudijavo I. E. Repino akademiniame dailės, skulptūros ir architektūros institute Sankt Peterburge. Nuo 1975 m. dalyvauja parodose. Nuo 1992 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Dailininkas atstovauja klasikinio realizmo mokyklą, jo darbai eksponuojami privačiose kolekcijose Lietuvoje, JAV, Vokietijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Anglijoje.

„Kuriu, kad gyvenimas būtų gražesnis”, – taip nusako savo gyvenimo tikslą. Autorius skaito visų laikų literatūrą, plačiai domisi meno pasauliu, todėl jo paveikslai kupini romantiško požiūrio į kasdienybę, gamtą.

V. Bogatyriovas visą savo kūrybinį kelią naudojo įvairias technikas ir žanrus. Tai ir aliejinė tapyba, ir jau beveik dvidešimt metų tobulinama akvarelės technika. Kūriniuose gausu personažų, iškalbingų detalių, mados, muzikos ir meno istorijos archetipų, plačios erudicijos prieskonių.

Ši paroda skirta pagerbti menininko kūrybos dalį, kuri liejasi skaidriais akvarelės potėpiais. Išgalvotas gyvenimas ir pakeleiviai, kupini humoro ir džiaugsmo, spalvų ir optimizmo. Tai fėjos, arlekinai, nykštukai, flopsai ir smėlinukai, muzikantai ir aktoriai. Tarytum didelis orkestras, pilnas įvairiausių asmenybių, stilių ir garsų!

„Kauno rajono muziejus“ kartu su „Eglės galerija” kviečia smagiai kūrybinei pažinčiai, kuri, tikime, bus įkvepianti ir nepamirštama!

Paroda veiks iki 2022 m. sausio 30 d.

  • 11.05 - 01.30
Daugiau informacijos