Paskaitų ciklas Raudondvario dvare „Didikų rūmų duris pravėrus“

Paskaitų ciklas Raudondvario dvare „Didikų rūmų duris pravėrus“

Dvarai – tarsi istorijos liudininkai, savo klestėjimo laikotarpiu buvę ne tik įspūdingomis didikų rezidencijomis. Didikų rūmuose puoselėta kultūra, čia buvo sukauptos išskirtinės meno dirbinių, retų knygų kolekcijos, virė meilės ir politinės intrigos. Dvarų sienos saugojo intriguojančias kilmingų šeimų istorijas ir paslaptis, kurios smalsuolius domina iki šiol.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras kviečia į išskirtinį paskaitų ciklą „Didikų rūmų duris pravėrus“, kuris vyks spalio 14–lapkričio 18 d. turtinga istorija garsėjančiame Raudondvario dvare.

Paskaitų metu turėsite galimybę praturtinti žinias apie didikų luomą, įtakingiausias Lietuvos didikų gimines, dvarų architektūrą, kilmingųjų kasdienybę ir pramogas, dvarų virtuvėse gamintus kulinarinius šedevrus.

Paskaitas ves gidė Henrieta Miliauskienė, inžinierius-restauratorius, kultūros paveldo ekspertas Petras Kanevičius, nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas.

***

Paskaitų datos:

Spalio 14 d.  – Įvadinė paskaita apie didikų luomą (lekt. Henrieta Miliauskienė)

Spalio 21 d. – Lietuvos dvarų architektūra (lekt. Petras Kanevičius)

Spalio 28 d. – Radvilų pasaulis ir reformacija (lekt. Henrieta Miliauskienė)

Lapkričio 4 d. – Kasdienybės menių duris pravėrus (lekt. Henrieta Miliauskienė)

Lapkričio 11 d. – Didikų ir bajorų puotos (lekt. Vincentas Sakas)

Lapkričio 18 d. – Didikų šventinis žiemos sezonas (lekt. Henrieta Miliauskienė)

 

  • 2017-11-11  12:00 - 14:00
2017-11-11 12:00 2017-11-11 14:00 Europe/Vilnius Paskaitų ciklas Raudondvario dvare „Didikų rūmų duris pravėrus“ Dvarai – tarsi istorijos liudininkai, savo klestėjimo laikotarpiu buvę ne tik įspūdingomis didikų rezidencijomis. Didikų rūmuose puoselėta kultūra, čia buvo sukauptos išskirtinės meno dirbinių, retų knygų kolekcijos, virė meilės ir politinės intrigos. Dvarų sienos saugojo intriguojančias kilmingų šeimų istorijas ir... --- //www.kaunorajonas.lt/ru/events-event/id-266/id-266/date-20171111/ Raudondvario dvaro Menų inkubatorius, Pilies takas 1, Raudondvaris 54127, Lietuva, Kaunas, Kauno rajone Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras
  • Kaina: 10.00
  • Plačiau
Daugiau informacijos