Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru

Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru

Artėjant renginiui bilietai brangs.

Tai jau tradicija tampantis „Liūdnų slibinų“ metų pabaigos koncertas, kuriame ryškiausios grupės dainos skamba pritariant styginių orkestrui. Trečius metus iš eilės „Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru kviečia drauge išlydėti Senus ir pasitikti Naujus metus. Dviejų dalių koncertinėje programoje susitinka „slibiniškasis“ šou su klasikinės muzikos tradicija. Kartą metuose Dominykas Vaitiekūnas bando sudiriguoti orkestro svitai, Aistė Lasytė scenoje sulaukia moteriško palaikymo, Vaidas Kublinskas leidžia sau daugiau šypsotis, o profesionalūs stygininkai nepaisydami akademinių normų leidžiasi į teatrališką improvizaciją. Kaip ir pridera „Liūdnų slibinų“ pasirodyme, bus aštrios poezijos, autoironiškų įžvalgų ir fejerverkų.

Išskirtiniame metų koncerte šįkart lauks atnaujinta „Liūdnų slibinų“ su VDU kameriniu orkestru programa. Be gerai žinomų „Liūdnų slibinų“ tokių hitų, kaip „Daina raginanti tautą“ (liaudyje geriau pažįstama „Ralio karvytis“ vardu), „Pieno fabrikėlis“ ar „Netvarka“, iškilmingai skambės kūriniai iš septynerių grupės gyvavimo metų. Apžvelgdami asmenines problemas ir svajones grupės nariai atliks gerbėjams gerai pažįstamą triptiką iš kūrinių „Jeigu aš būčiau gražus“, „Jeigu aš būčiau vyras“ ir „Jeigu aš būčiau didelis“. Paslaptis žadins „Liūdnų slibinų“ prieteliaus Maironio tekstais kurtos dainos „Kas tas paslaptis suprastų“ ir „Mergaitė“, vyresnei publikai amžiaus vertę primins „Jaunos dienos“. Šokių muzikos gerbėjams bus dedikuotos Salomėjos Nėries „Varnos“, ištisus metus bėgančius bent trumpam stabdys daina „Bėgiai“. Žiemos džiaugsmą ir liūdesį primins Radausko „Žiemos pasaka“ bei krenkščianti „Senutė žiema“.

Dirigentas – Giedrius Vaznys.

LIŪDNI SLIBINAI – liūdnas gyvenimo detales apdainuojanti, teatrališkai išradinga ir muzikaliai sąmoninga „grupė“. Šie liūdesio išpažinėjai savo artistiškumu, nuoširdumu ir šmaikščiomis įžvalgomis pavilioja skirtingo amžiaus, lyties ir muzikinių skonių klausytojus. Į aiškius rėmus netelpantys kūrėjai šiuolaikiniais ritmais skambančiose dainose pateikia spalvingas Lietuvos poetų klasikų tekstų interpretacijas. Grupės branduolį sudarantys Dominykas Vaitiekūnas, Aistė Lasytė ir Vaidas Kublinskas vis dažniau pristato ir savo pačių tekstais kurtas dainas, kuriose į nepatogias temas žvelgia su pozityvia autoironija. „Liūdni slibinai“ yra pelnę M.A.M.A Metų grupės titulą, įvertinti Sauliaus Mykolaičio vardine premija, laimėję muzikos apdovanojimų T.Ė.T.Ė. Tautos Balso nominacijoje. Septynerius metus gyvuojantys „Liūdni slibinai“ yra išleidę keturis albumus, surengę koncertus tautiečiams Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje bei Jungtinėse Amerikos valstijose.

Išsamesnė informacija apie grupę: www.liudnislibinai.lt

VDU KAMERINIS ORKESTRAS - 2011 metais Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje įkurtas kamerinis orkestras yra vienintelis profesionalus kamerinis orkestras Kauno mieste. Orkestras yra atviras įvairiems muzikiniams žanrams bei eksperimentams, koncertuoja su žymiausiais Lietuvos džiazo muzikantais, dalyvauja multimedijos projektuose, bendradarbiauja su šiuolaikinio šokio kolektyvais. Nemažą dalį orkestro repertuaro užima šiuolaikinė lietuviška muzika. Kolektyvo koncertų inspiruoti Lietuvos kompozitoriai rašo, o kai kurie net specialiai dedikuoja kūrinius šiam orkestrui.

Išsamesnė informacija apie orkestrą: www.kamerinisorkestras.lt

  • 2016-05-13
2016-05-13 2016-05-13 Europe/Vilnius Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru Artėjant renginiui bilietai brangs. Tai jau tradicija tampantis „Liūdnų slibinų“ metų pabaigos koncertas, kuriame ryškiausios grupės dainos skamba pritariant styginių orkestrui. Trečius metus iš eilės „Liūdni slibinai“ su VDU kameriniu orkestru kviečia drauge išlydėti Senus ir pasitikti... --- //www.kaunorajonas.lt/renginys/liudni-slibinai-su-vdu-kameriniu-orkestru/date-20170125/ VDU didžioji salė, Kaunas
  • VDU didžioji salė, Kaunas
  • Kaina: 23.00