Apie projektą

 

 

Projektas Nr. LLI-474 „Gyvenimas prie upių: turizmo produktų kūrimas, remiantis ankstesne ir dabartine Baltijos šalių istorija“ – „Living Rivers“

 

Visi projekto partneriai yra įsikūrę šalia nuostabių upių: Koknese ir Jaunjelgava Latvijoje yra šalia didžiausios Latvijos upės Dauguvos, o Kauno rajonas – prie ilgiausios upės Lietuvoje Nemuno. Abi upės buvo svarbūs prekybos keliai senaisiais laikais.

Natūraliųjų išteklių (upių) potencialas nėra pakankamai pritaikytas turizmo reikmėms. Trūksta novatoriškų ir modernių būdų, kaip parodyti šlovingą istorinę paupio miestelių praeitį, trūksta bendrų kultūrinių renginių.

Pagrindinis projekto tikslas yra skatinti turizmo plėtrą, pagrįstą istoriniu, gamtos ir kultūros paveldu, kurie yra susiję su gyvenimu prie upių.

Projektinė veikla pritrauks turistus trimis būdais: siūlys aplankyti naujas vietoves, kvies pamatyti naujas pramogas ir renginius esamose ir naujose turistinėse vietovėse,o tai pritrauks naujus turistus, pakvies jau čia buvusius turistus sugrįžti ir pratęsti savo viešnagę.

 

Projekto išlaidos sudaro 590 149,67 Eur, iš kurių 501 627,21 Eur (85 proc.) finansuoja Europos regioninės plėtros fondas

Projekto pradžia ir pabaiga: nuo 2021-01-01 iki 2022-12-31

 

Projekto partneriai:

  • Aizkrauklės savivaldybė
  • Kauno rajono savivaldybės administracija
  • Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras

 

Projektą iš dalies finansuoja 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa

www.latlit.eu