Symbiosis koncertas

Symbiosis koncertas

Smuikas ir kontrabosas – intriguojantis ir itin retai koncertų salėse sutinkamas duetas. Koncertuojantys kartu nuo 2019 m., smuikininkė Julija Ivanovaitė ir kontrabosininkas Vincas Bačius specializuojasi šiuolaikinės muzikos atlikime.

Kadangi repertuaras šiam netradiciniam ansambliui yra nedidelis, muzikantai nuolat tiria performatyvias instrumentuotės galimybes kurdami aranžuotes ar užsakydami naujus kūrinius iš šiandieninių kompozitorių.
2021 m. duetas koncertavo Varšuvos Karališkuosiuose Łazienki rūmuose bei M. K. Čiurlionio muzikos festivalyje Vilniuje, o 2022 m. pristatys debiutinį albumą.

Koncertinę programą „Symbiosis“ sudaro originalūs ir aranžuoti šiuolaikiniai kūriniai, kuriuos sukūrė kompozitoriai, gyvenantys Baltijos jūros šalių regione: Gediminas Gelgotas (Lietuva), Pēteris Vasks (Latvija), Erkki-Sven Tüür (Estija), Krzysztof Penderecki (Lenkija)
ir Jaako Kuusisto (Suomija). Programa atspindi kultūrinius ryšius tarp praeities ir šiandienos, klasikinės muzikos stilistinių ribų nykimą.

Koncertas nemokamas.

Programa:
Krzysztof Penderecki – Duo Concertante
Jaako Kuusisto – Miniö
Kristupas Bubnelis – Invisible Borders (premjera)
Pēteris Vasks – Castillo Interior
Erkki-Sven Tüür – Symbiosis
Gediminas Gelgotas – Sanctifaction

  • 2022-05-27  nuo 18:30
2022-05-27 18:30 2022-05-27 18:30 Europe/Vilnius Symbiosis koncertas Smuikas ir kontrabosas – intriguojantis ir itin retai koncertų salėse sutinkamas duetas. Koncertuojantys kartu nuo 2019 m., smuikininkė Julija Ivanovaitė ir kontrabosininkas Vincas Bačius specializuojasi šiuolaikinės muzikos atlikime. Kadangi repertuaras šiam netradiciniam ansambliui yra nedidelis, muzikantai nuolat... --- //www.kaunorajonas.lt/index.php?module=events&action=event&id=1337 Senoji Zapyškio bažnyčia , Muziejaus g. 1, Zapyškis, Kauno rajone