Camino Lituano žygis Kauno rajone

Camino Lituano žygis Kauno rajone

Camino Lituano – per visą Lietuvą besidriekiantis, daugiau nei 500 km ilgio šiuolaikinis piligrimų kelias, priklausantis tarptautiniam Šv. Jokūbo kelių tinklui. Ėjimas šiuo keliu – puiki proga ne tik atitrūkti nuo kasdienės rutinos, geriau pažinti savo kraštą, sutikti įkvepiančių pažinčių, bet ir atrasti save.

Šv. Jokūbo kelio ženklu – geltonomis kriauklėmis ir rodyklėmis mėlyname fone – pažymėtas Camino Lituano kelias – gyvas socialinis, kultūrinis, ekonominis reiškinys, prie kurio plėtojimo aktyviai prisideda ir vietos bendruomenės.

Balandžio 27 d. prisijunkite prie Camino Lituano sezono atidarymo pėsčiųjų žygio Kauno rajone besidriekančia kelio atkarpa Panevėžiukas–Raudondvaris. Įveikdami apie 25 km maršrutą pakeliui turėsite galimybę apsilankyti Žemaitkiemio dvare, apžiūrėti Tradicinių amatų centro ekspoziciją.

Prieš įsigydami bilietą žygio dalyviai privalo susipažinti su pėsčiųjų žygio taisyklėmis ir jomis vadovautis viso žygio metu.

***

Data – 2024 m. balandžio 27 d. (šeštadienis)

Žygio programa:

8.30–9.00 val. Dalyvių registracija Raudondvario dvare (Pilies takas 1, Raudondvaris, Kauno r.)

9.00 val. Išvykimas užsakytu autobusu į žygio pradžios vietą

9.30 val. Žygio pradžia prie Panevėžiuko Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčios (Nevėžio g. 42, Panevėžiuko k., Kauno r.)

11.30–12.00 val. Pirma kultūrinė stotelė Babtyno dvare (Žemaitkiemio g. 10, Žemaitkiemio k., Kauno r.)

14.00–15.30 val. Antra kultūrinė stotelė ir pietūs Tradicinių amatų centre (Raguvos g. 66, Biliūnų k., Kauno r.)

17.30 val. Žygio pabaiga Raudondvario dvare (Pilies takas 1, Raudondvaris, Kauno r.)

Žygio atstumas – apie 25 km

Sudėtingumas – vidutinis

Dalyvio mokestis – 10 Eur. Į kainą įskaičiuotas pervežimas autobusu iš Raudondvario į žygio pradžios vietą Panevėžiuke, pietūs.

Dalyvių skaičius ribotas!

Renginio metu bus fotografuojama.

Žygio dalyviams rekomenduojame pasirūpinti patogia, oro sąlygas atitinkančia sportine avalyne ir apranga, vandeniu ir užkandžiais.

Daugiau informacijos info@kaunorajonas.lt arba 8 37 548 118

Organizatoriai: Šv. Jokūbo kelio asociacija ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras

  • Balandžio 27 d.
2024-04-27 2024-04-27 Europe/Vilnius Camino Lituano žygis Kauno rajone Camino Lituano – per visą Lietuvą besidriekiantis, daugiau nei 500 km ilgio šiuolaikinis piligrimų kelias, priklausantis tarptautiniam Šv. Jokūbo kelių tinklui. Ėjimas šiuo keliu – puiki proga ne tik atitrūkti nuo kasdienės rutinos, geriau pažinti savo kraštą, sutikti įkvepiančių pažinčių, bet ir atrasti... --- //www.kaunorajonas.lt/renginys/camino-lituano-zygis-kauno-rajone-1/date-20240427/ Raudondvario dvaras, Pilies takas 1, Raudondvaris 54127, Lietuva, Kaunas, Kauno rajone
  • Kaina: 10.00