Justė Kraujelytė su grupe. Koncertas „Šviesyn“

Justė Kraujelytė su grupe. Koncertas „Šviesyn“

Justė Kraujelytė su grupe. Koncertas „Šviesyn“ – autorinės dainos ir nesumeluotos gydančios istorijos su lengvu ironišku prieskoniu.

Justė Kraujelytė scenoje jau 25 metus, ji yra indie pop muzikos dainų autorė ir atlikėja, viena iš alternatyvios muzikos moterų judėjimo ,,pati pasidariau“ įkūrėjų. Justė yra išleidusi 2 solinius muzikos albumus, kuriuos koncertuose atlieka akustiškai arba su ritmo grupe.
Pradėjusi nuo tarptautinį pripažinimą ir rimčiausius muzikinius laimėjimus skynusio vokalinio džiazo ansamblio ,,KIVI“, ji buvo matoma kaip daugybės muzikinių projektų ir grupių narė (Breakfast for Two, OKATA, Big Balagan Band, Netikėti svečiai, Pluie de Comètes).
Justė Kraujelytė yra chameleoniška, įkūnijanti daug vaidmenų, atpažįstama iš švelnaus tembro, saviironiškų tekstų ir stiprios, žiežirbą primenančios energijos, kurią nesunkiai keičia melancholiškos spalvos bei nuotaikos. Vadinama lietuviškąja Roisin Murphy bei stebinančia konceptualiais pasirodymais nacionalinėse ,,Eurovizijos“ atrankose, atlikėja jau gavo lengvą provokatorės etiketę.
Netradicinius vaizdo klipus, albumo pristatymus rengianti kūrėja daug dėmesio skiria vizualinei estetikai. Jos pagrindinė kūrybos tema – psichikos sveikata. Justės debiutinis albumas „Therapy“ įvertintas kaip šviežias gūsis alternatyvioje pop scenoje.
2020 m. pradėjusi solinę karjerą Justė jau ruošia 3-iąjį albumą su trumpametražiu filmu apie imposterio sindromą, kuris pasirodys jau ateinantį rudenį. Koncerto metu skambės albumų ,,Therapy“ bei ,,Nejausmas“ dainos bei kūriniai iš naujausio, dar ruošiamo albumo.

Atlikėjos FB: https://www.facebook.com/artistjustekraujelyte
YT: https://www.youtube.com/@JusteKraujelyte1

Justė Kraujelytė pasirodys su grupe: Dovydu Mindaugu Buidovu (bosinė gitara) ir Sergej Makidon (būgnai).

Plačiau apie šiuos atlikėjus:
Dovydas Mindaugas Buidovas (sceninis vardas - domibu) – muzikos prodiuseris, elektroninės muzikos kūrėjas, atlikėjas ir bosistas. Ilgametė kūrybinė bei sceninė patirtis grupėse ir kartu su atlikėjais, tokiose kaip Eleven Degrees, Pilnatys, Jurga Šeduikytė, Eglė Ancevičiūtė, Elle G, Godo Yorke. Šiuo metu kuria bei koncertuoja kartu su Evgenya Redko, Konstantinu Lilu, Roku Yan, Petunija, Gina Shee bei prodiusuoja ir kuria naujausią Justės Kraujelytės albumą ,,Imposteris“.

Būgnininkas Sergej Makidon studijavo T. Kelpšos konservatorijos džiazo skyriuje. Ilgametė kūrybinė patirtis bei sceninis meistriškumas tobulintas ryškiausiose lietuviškose grupėse: Inculto, G&G Sindikatas, Žalvarinis, Skamp, Happyendless, Metal on Metal, Markas Palubenka, Išjunk šviesą, The road band, Liūdni slibinai, Fusedmark, TWNKL ir kt.
Dabartiniai projektai ir grupės: Petunija, Justė Kraujelytė, Rootslive project.
Sergej groja Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotame Nacionalinio Dramos teatro spektaklyje ,,Išvarymas“ pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę.

Muzikinės programos žanras – alternative pop/indie pop.

Koncertas vyks rugpjūčio 5 d. (šeštadienį) 19 val. Senojoje Zapyškio bažnyčioje, adresas Muziejaus g. 1, Zapyškis.
Durys atidaromos 18.30 val.

Koncertą visiems dovanoja – Senoji Zapyškio bažnyčia. Esame ne Nemuno, o kultūros potvynis!

Renginys – nemokamas. Jo metu bus fotografuojama, nuotraukos viešinamos. 

 

  • 2023-08-05  nuo 19:00
2023-08-05 19:00 2023-08-05 19:00 Europe/Vilnius Justė Kraujelytė su grupe. Koncertas „Šviesyn“ Justė Kraujelytė su grupe. Koncertas „Šviesyn“ – autorinės dainos ir nesumeluotos gydančios istorijos su lengvu ironišku prieskoniu. Justė Kraujelytė scenoje jau 25 metus, ji yra indie pop muzikos dainų autorė ir atlikėja, viena iš alternatyvios muzikos moterų judėjimo ,,pati pasidariau“... --- //www.kaunorajonas.lt/renginys/juste-kraujelyte-su-grupe-koncertas-sviesyn/date-20230805/ Senoji Zapyškio bažnyčia , Muziejaus g. 1, Zapyškis, Kauno rajone Senoji Zapyškio bažnyčia zapyskiokultura@gmail.com
Daugiau informacijos