Lietuvos ir Ukrainos menininkų vakaras „Liepsnos geltonos ir mėlynos“

Lietuvos ir Ukrainos menininkų vakaras „Liepsnos geltonos ir mėlynos“

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia į emociškai sukrečiantį ir estetiškai užburiantį renginį. Tai scenoje skaitomas, poezijos kalba išgyvenamas karo dienoraštis, persipinantis su senųjų ukrainiečių liaudies dainų, romansų bei lietuvių muzikos (birbynės ir kanklių) melodijomis. Atliekamos autentiškos muzikos gija, liudijanti per amžius neišnykstantį žmogaus tikėjimą geresniu, harmoningu pasauliu – tarsi kontrastas skaitomai nūdienos karo poezijai, brutaliai realybei. Tai kelionė per emocines karo patirtis: nuo nevilties, skausmo, pykčio iki šviesos, vilties, tikėjimo žmogiškumo pergale prieš blogį. Neleidžiant sau ir žiūrovui pamiršti, kad nėra nieko pavojingesnio, nei apsiprasti su blogiu, šiandien niokojančiu kaimyninę Europos šalį.

Projektas sukurtas bendradarbiaujant su Solo teatru, idėjos autorė ir režisierė – Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorė Birutė Mar. Renginyje dalyvauja: poetas Vainius Bakas, aktorė Birutė Mar, birbynininkas Egidijus Ališauskas, kanklininkė Aistė Bružaitė, folkloro atlikėja Halyna Pšeničkina (Ukraina), solistė Ksenija Bakhritdinova (Ukraina). Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

  • 2023-04-24  nuo 17:30
2023-04-24 17:30 2023-04-24 17:30 Europe/Vilnius Lietuvos ir Ukrainos menininkų vakaras „Liepsnos geltonos ir mėlynos“ Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia į emociškai sukrečiantį ir estetiškai užburiantį renginį. Tai scenoje skaitomas, poezijos kalba išgyvenamas karo dienoraštis, persipinantis su senųjų ukrainiečių liaudies dainų, romansų bei lietuvių muzikos (birbynės ir kanklių) melodijomis. Atliekamos... --- //www.kaunorajonas.lt/renginys/lietuvos-ir-ukrainos-menininku-vakaras-liepsnos-geltonos-ir-melynos/date-20230424/ Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Vytauto g. 21, Garliava, Kauno rajonas LT-53265, Lietuva, Kaunas, Kauno rajone