Paskaita apie Šv. Juozapatą ir Šv. Joną Krikštytoją

Paskaita apie Šv. Juozapatą ir Šv. Joną Krikštytoją

Birželio 7 d. trečiadienį 18.00 val., kviečiame į paskaitą apie Šv. Juozapatą, šiemet minimi jo metai, ir Šv. Joną Krikštytoją, kurio vardu pavadinta Senoji Zapyškio bažnyčia.

Paskaitą skaitys daktaras profesorius kunigas Rimas Skinkaitis.

Paskaitoje bus siekiama pažvelgti į Jono Krikštytojo ir Juozapato Kuncevičiaus asmenybes. Nors juos skiria daugiau kaip 1600 metų, tačiau jiems abiems bendra tai, kad abu į pirmą vietą buvo iškėlę Dievą ir Jo tiesą, ir už tai atidavė savo gyvybes. Tiek Šv. Jonas, tiek Šv. Juozapatas pasižymėjo asketišku gyvenimu, liudydami dvasines vertybes. Tiek Jonas, tiek Juozapatas, pasirinko bekompromisį tiesos kelią. Tai iškalbingas liudijimas, kad tiesa visada turi savo kainą. Šios dvi asmenybės ir jų likimai iškyla kaip iškalbingas ženklas, jog amžinosios vertybės yra nesunaikinamos.

Po paskaitos jūsų lauks muzikinis Karolinos Mint pasirodymas.

Karolina Mint (tikrasis vardas Karolina Kieraitė), jau spėjo palikti keletą savo kūrybos pėdsakų Lietuvos muzikos padangėje. Jos sukurtas dainas groja radijo stotys, išleisti singlai bei debiutinis albumas yra patalpinti internetinėse muzikos platformose.

https://www.youtube.com/watch?v=AkxGW03JDHg

Renginys nemokamas.

Renginio metu bus fotografuojama, nuotraukos viešinamos

  • 2023-06-07  nuo 18:00
2023-06-07 18:00 2023-06-07 18:00 Europe/Vilnius Paskaita apie Šv. Juozapatą ir Šv. Joną Krikštytoją Birželio 7 d. trečiadienį 18.00 val., kviečiame į paskaitą apie Šv. Juozapatą, šiemet minimi jo metai, ir Šv. Joną Krikštytoją, kurio vardu pavadinta Senoji Zapyškio bažnyčia. Paskaitą skaitys daktaras profesorius kunigas Rimas Skinkaitis. Paskaitoje bus siekiama pažvelgti į Jono Krikštytojo... --- //www.kaunorajonas.lt/renginys/paskaita-apie-sv-juozapata-ir-sv-jona-krikstytoja/date-20230607/ Senoji Zapyškio bažnyčia , Muziejaus g. 1, Zapyškis, Kauno rajone Senoji Zapyškio bažnyčia zapyskiokultura@gmail.com